Wim van Densen

Generaal Foulkesweg 52
6703 BT Wageningen

mob: 06 20421277

Discipline(s):

Schilderen/fotografie

Expositie adres Culturele Ronde:

't Venster
Generaal Foulkesweg 42A
6703 BT  Wageningen

Het thema van mijn expositie in de lokalen 008 en 009 van ’t Venster is KLEUR; zowel kleuren op zich als kleurcombinaties. Wat maakt een bepaalde kleur of combinatie daarvan zo aangenaam om naar te kijken, hoe persoonlijk is dat en in wat voor sfeer brengen die kleuren je?

 

In een van de lokalen kun je uit de 100 schilderijtjes van 20 bij 20 cm die ik maakte met steeds één bepaalde kleur een selectie maken. De vorm van de kleurvlakken heb ik zo neutraal als mogelijk gehouden. Je kunt dan zelf bezien welke combinatie van die 3, 4 of meer kleuren het voor jou helemaal is. Zo je wilt kun je bij mij een 20 bij 20 cm canvas met jouw eigen compositie daarop bestellen. Snel en ongedwongen en toch iets van jezelf.

 

In het andere lokaal is te zien hoe we in de loop der eeuwen kleuren hebben ingedeeld en gebruikt. Van de handboeken van de 17e en 18e eeuwse Afsetters (inkleurders) tot aan Munsell Color Chart voor veldonderzoek, de Kleurenleer van Johannes Itten uit 1961 en de recente boeken van Monica Rotgans over kleur. En welke rijkdom vertegenwoordigen de 1300 traditionele Japanse kleuren en hun poëtische namen wel niet? Met eigen werk en een video laat ik zien wat ik zelf doe met al die kennis. 

Exposities:

Culturele Ronde 2015, Schip van Blaauw, Wageningen, 'Een geslepen herbarium'. Tekeningen en schilderijen rond de publiactie van een boek over de verhuizing van het Wageningse herbarium naar Naturalis in Leiden.

http://www.persepsies.nl/?page_id=42 

 

Zomerexpo 2014, Gemeentemuseum, Den Haag. ‘Happy light’. Foto op dibond. 

 

Zomerexpo 2013, Gemeentemuseum, Den Haag. ‘Noordzee’. Acryl op doek.