Wilma van der Loo

Rouwenhofstraat 16
6701 BB Wageningen
tel: (0317) 414382

Discipline(s):

Schilderen/grafische fototechniek

Expositie adres Culturele Ronde:

Atelier
Rouwenhofstraat 16
6701 BB Wageningen
tel: (0317) 414382

Kijken, al heel lang alleen maar kijken. Dat is het voornaamste ingrediënt voor mijn werk. Dertig jaar geleden kwam daar een andere vorm van kijken bij: de fotografie. Ik ben nooit opgehouden me te verbazen over de verscheidenheid aan patronen, structuren, vormen en kleuren. En weer later voegden verf, potlood en krijt zich bij deze media.

Vaak begin ik met een foto, maar uiteindelijk komt er vaak iets heel anders uit. Door delen uit te vergroten en deze te bewerken, foto’s in lagen te leggen en gebruik te maken van bijvoorbeeld transparantie, zoek ik het abstracte in bestaande patronen.

 Ik gebruik voornamelijk houten lijsten, omdat ze een dimensie toevoegen aan de afbeelding, samen met het gebruik van andere materialen, bijvoorbeeld lood, zink of zand. Naast dit fotografische werk, gebruik ik ook onder andere acrylverf, krijt en houtskool. Soms worden de verschillende materialen en technieken gecombineerd.

Bomen treden meer en meer  op de voorgrond, grafisch maar ook in verf of krijt. Bomen, wat zijn ze divers, elk seizoen zijn ze prachtig; knoestig, recht, jong, oud, gegroefd, glad.... en altijd indrukwekkend. 

 

 

"Het kleine wordt bij Van der Loo opgetild en uitvergroot."

 

Exposities:

Exposities op diverse locaties in en rond Wageningen; zo ook kunstmarkten.