Paulien Adamse

Duikerlaan 26
6708 TP Wageningen

Discipline(s):

Houten beelden

Expositie adres Culturele Ronde:

ATELIER SCHOKKENBROEK
Nolensstraat 3
6702 CS  Wageningen

Omdat ik veel zittend achter de computer werk, wil ik ook graag fysiek bezig zijn. Naast sporten en tuinieren is beeldhouwen hiervoor zeer geschikt. Ook is het ideaal werk om rust in het hoofd te brengen. Tijdens het beeldhouwen is er weinig ruimte voor andere gedachten. En het geeft veel voldoening om uiteindelijk een tastbaar eindproduct af te leveren.

 

Hout is een natuurlijk materiaal dat prettig is om mee te werken. Bij voorkeur gebruik ik takken, stammen en stronken met grillige vormen. Hout geeft vaak zelf al aan welk beeld er in zit. Soms zijn dat abstracte beelden maar ook zitten er wel persoonlijke elementen in. Het materiaal vind ik tijdens het hardlopen in het bos of het wordt aangeleverd door familie en vrienden die hun tuin opschonen of leuke stukken tegenkomen bij het openhaardhout. Het is niet altijd meer duidelijk welk soort hout het is, maar voor het eindresultaat is dat niet belangrijk.

 

Om het natuurlijke karakter te behouden zijn de meeste beelden afgewerkt met olie en was. Dit versterkt de in het hout aanwezige kleurverschillen. Ze zijn daardoor alleen niet geschikt om buiten te zetten. Foto’s en beschrijvingen van de beelden zijn te vinden op www.paulienadamse.nl

Exposities:

 • Herfst & Helder Wageningen
  januari - februari 2017
  Churchillweg 5, 6707 JA Wageningen
 • Opening Arboretum Oostereng
  27 sept 2014
  Arboretum Oostereng
 • Wageningen UR bibliotheek
  2 sept - 30 nov 2014
  Forum (gebouw 102),
  Droevendaalsesteeg 2, Wageningen
 • Restaurant H' eerlijk
  20 aug 2011 - aug 2014
  Herenstraat 47, Wageningen
 • Expositie Impressie Expressie
  29 nov 2007 - 31 jan 2008
  Veluwestraat 120 Arnhem