Martijn Adelmund

Veerstraat 7
6703 CA Wageningen

Discipline(s):

Poëzie / installaties

Expositie adres Culturele Ronde:

De wereld is Martijns atelier. Zijn boeken zijn in alle boekhandels en bibliotheken verkrijgbaar.
Voor de Culturele Ronde 2017 schreef hij een stadsgedicht over De Pen van Wageningen (gedicht en De Pen zijn te bewonderen in museum de Casteelse Poort).

Installaties
Op 22 en 23 april 2017 wordt verder een korte poëzieroute gerealiseerd, langs ongeveer 15 tekstinstallaties, voornamelijk op de Wageningse dijk. Deze route vestigt het aandacht op het Wageningse landschap en is tot stand gekomen door een samenwerking van Martijn met amateurkunstenaars van Zideris en Schrijversharten.

Biografie en beweegredenen kunstenaar
​In een wereld waar alles bekend lijkt, waar we Thais kunnen eten terwijl we luisteren naar volksmuziek uit de Oekraïne, waar we de Amerikaanse verkiezingen kunnen volgen via Al Jazeera… waar niemand meer echt ergens van opkijkt, door de constante stroom digitale input die we voorgeschoteld krijgen – in die wereld ligt een taak voor de kunstenaar om verwondering terug te brengen. Hier draait het om in het werk van Martijn Adelmund (1977).

Hij begon zijn omvangrijke oeuvre door opmerkelijke en spannende verhalen te verzamelen waren getiteld ‘Mysteries in Nederland’. Sindsdien publiceerde hij 16 verhalenbundels, 3 romans en een hand vol non-fictieboeken. 
Zijn laatste roman ‘Max Mavelaar met zombies’, was een vervreemdende bewerking van een van Nederlands bekendste klassiekers. In het project Poeziepaaltjes laat hij u – samen met Schrijversharten – anders kijken naar het Wageningse landschap.

Exposities:

Stadsdichter van Wageningen       Gemeente Wageningen                              divers werk              2015-2017

Huisdichter van museum              De Heksenwaag Oudewater                        divers werk              2016-2017

Gelders Arcadië                           Kunstmanifestatie Echo's van de tijd           tekstinstallatie          2016

Wat als het wiel                          Groepsexpositie BKW                                 tekstinstallatie          2015