Karin Janssen

Oude Delft 226
2611 HJ Delft

Discipline(s):

Schilderen

Expositie adres Culturele Ronde:

De Bovenste Polder 
Aan de Rijn 5
6701 PB Wageningen

Karin Janssen – kunstenaar uit Delft – Noordse landschappen

 

Karin Janssen is geboren in 1959 in Voorburg – zij woont sinds haar studietijd in Delft.

Landschappen
Al jaren wandelt en fietst Karin in Noord-Europa en geniet van de landschappen. Zij laat zich in haar schilderwerk graag inspireren door de indrukwekkende landschappen van Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland: de uitgestrektheid is eindeloos, troostend en groots. Maar ook de landschappen in Duitsland en Engeland met haar heuvels, oude bossen en oude spoorlijnen zijn aangenaam in hun variatie.

Het vastleggen van het landschap doet Karin vaak uit de losse pols, op basis van beelden in haar hoofd, die zich nestelen tijdens wandelingen en nooit meer weg gaan.

De landschappen van Karin lijken zelfstandig, zij zijn er gewoon, zijn onoverwinnelijk en onaantastbaar. De werkelijkheid is dat landschappen veranderen en ook wel inboeten aan weidsheid. Karin hoopt met haar wijze van schilderen weer aandacht te krijgen voor het unieke van het landschap.

Het landschap in haar werk houdt nooit op bij de rand: dat wat je niet ziet is ook aanwezig. De weidsheid wordt voelbaar en het grootse zichtbaar.

De natuur is in beweging: bergen worden aangeraakt door de wind, struiken raken elkaar en water krijgt vaart in haar omgeving.

Blauwen
Blauwe landschappen passen bij Noord-Europa en zijn voor Karin de basis van haar werk. Al jaren begint zij met Pruisisch blauw en mengt deze met Kobalt en Ultramarijn, waarna Karin andere kleuren inbrengt.Opleiding Stedenbouwkunde TU Delft (1978-1986) en Vrije Academie Den Haag (1983-1989) – 1e Prijs Talens Palet Van Gogh Schilderprijs (2008)

Exposities:

geef exposities op