Johan de Putter

Achterdorpsstraat 71
6871 BC Renkum

06-46550878

Discipline(s):

Schilderen / tekeningen

Expositie adres Culturele Ronde:

Wijkcentrum de Nude
Kortestraat 2
6702 BH Wageningen

Johan de Putter – ‘Portret van jou en mij’

Spontane, kleurrijke acrylschilderijen, pasteltekeningen en aquarellen van portretten en modellen

Samen met mijn partner Marieke Klok organiseer ik een duo expositie genaamd: “Portret van jou en mij”.

 

Al meer dan 20 jaar schilder en teken ik. Tekenen had ik als examenvak op de middelbare school en had tegelijkertijd les bij een beeldend kunstenares. Hier heb ik de basis van het schilderen geleerd, voor zowel compositie, kleur, verhouding en het oefenen met kijken. Daarna heb ik veel schildercursussen gevolgd.

 

Als professioneel water en landschapsontwerper maak ik in mijn atelier aan de Herenstraat 32 in Wageningen veel schetsen en aquarellen van landschappen, vogelvluchten aanzichten en perspectivische doorsnedes.

 

In deze expositie ziet u een selectie van de portretten en figuren die ik de afgelopen jaren als autonoom werk gemaakt heb, bij o.a. model- en portretcursus bij ’t Venster, Buitenkunst en bij de KWA kunstenaarsvereniging te Arnhem. Het betreffen realistische, kleurrijke werken gemaakt met acryl op karton, pastel aquarel en houtskool. Ik werk op zowel groot als kleiner formaat afhankelijk van de beschikbare tijd en ruimte. Tijdens het schilderproces wil ik het karakter van het model ‘pakken’ en een extra laag toevoegen aan het schilderij. Het gaat mij niet om exacte gelijkenis, maar om een spontane indruk en mijn eigen expressie daarin. Het toevoegen van kleur en het weglaten geven mij als kunstenaar de mogelijkheid om meer te laten zien dan een portretfoto.

Exposities:

Geen