Etsdemonstratie

Tijdens de Culturele Ronde geeft Hanke Cannegieter etsdemonstraties op zaterdag 22 en zondag 23 april in het atelier.

Beide dagen van 13:00 uur tot 14:00 uur.

 

Locatie:

W.E.G. (Wageningse Ets Groep)
Nudepark 99F
6702 DZ Wageningen

Schrijversharten en Zideris

Schrijversharten is een project van de Wageningse schrijvers Annie van Gansewinkel, Martijn Adelmund en Laurens van der Zee. Met ingang van 2015 gaan zij door gespreksrondes, optredens en andere bijeenkomsten het proces van het schrijven, dat meestal achter gesloten deuren plaatsvindt, zichtbaar maken.

 

Op 22 en 23 april 2017 wordt een korte poëzieroute gerealiseerd, langs ongeveer 15 tekstinstallaties, voornamelijk op de Wageningse dijk. Deze route vestigt het aandacht op het Wageningse landschap en is tot stand gekomen door een samenwerking van amateurkunstenaars van Zideris en Schrijversharten.

 

Project Landschapspoëzie:
Via de Generaal Foulkesweg met een doorsteek naar het Bergpad en vervolgens naar en langs de Grebbedijk is een "Polaroid-landschapspoëzieroute" te volgen met gedichten van de leden van Schrijversharten.
De teksten zijn aangebracht op Polaroidfotolijsten, waarin het landschap in verrassend natuurlijke kleuren te bewonderen is. Deze route vestigt de aandacht op het Wageningse landschap en is tot stand gekomen in samenwerking met zorginstelling Zideris. De Zideris-vestiging aan Generaal Foulkesweg 15 (De Hucht) is startpunt en informatiepunt op deze route.

 

 

Kunstenaars Valencia

Een delegatie kunstenaars uit Valencia presenteert zich bij de Culturele Ronde: Leonor Segui, Maria José Tornero, Pedro Garcia, Sergio Formoso, Vicente Gascón, Carmen Cebrian en Visi Planells.

 

Valenciaanse en Wageningse kunstenaars ( Platform BKW) werken aan het thema ‘windmolens’.  Joke van Erkel, Laurens van der Zee en Clem Sluijsmans nodigen jullie uit om kennis te maken met Leonor, Sergio, Pedro, Visi, Carmen, Vicente, en Maria José en ons werk met Spaanse invloeden.

 

Het adres is:

Duivendaal 10
6701 AR Wageningen

 

Dineren tusen de kunst

Op zaterdag 22 april organiseert ICOON ter gelegenheid van de Culturele Ronde Wageningen ‘Dineren tussen de Kunst’. Tijdens het diner vertelt kunstenaar Petra de Vree over haar werk en inspiratie.


Tijden: 18.30 – 22.00 uur.


Kosten: € 29,50 (3-gangendiner), excl. drank.


Reserveren: U kunt zich inschrijven voor het Kunstdiner tot 17 april. Wees er snel bij want voor deze avond zijn slechts 24 plaatsen beschikbaar. Stuur mailtje met naam en aantal personen naar info@icoonpopup.nl