Ans van der Zweep

Korenbloemstraat 19
6871 WD Renkum
tel: (0317) 315217

Discipline(s):

Kleuretsen

Expositie adres Culturele Ronde:

W.E.G. (Wageningse Ets Groep)
Nudepark 99F
6702 DZ Wageningen

Ik ben geboren in 1946 in Heelsum en ben ongeveer veertig jaar geleden begonnen met een serieuze ontwikkeling van mijn kreatieve talenten. In het begin proefde ik aan zoveel mogelijk kunstrichtingen, schetsen, portret tekenen, olieverf, waterverf en opeens stond ik achter de etspers. En dat was kennelijk wat ik wilde want ik ets inmiddels al 35 jaar.
Etsen is voor mij het summum. Een moeilijke maar vooral boeiende techniek.
Het onderwerp wordt ingetekend op een met was bewerkte zinkplaat. Na een meestal langdurig ambachtelijk proces met zuurbaden, harspoeder, afdeklagen en zeer vieze handen groeit de ets naar de eindfase: de afdruk (die altijd spiegelbeeldig is).
In het begin was ik in zwart-wit bezig, nu alweer vele jaren maak ik kleuretsen. Het proces blijft hetzelfde, alleen bij kleuretsen worden meerdere platen over elkaar heen gedrukt. Je maakt het voor jezelf nog moeilijker.
Ik ben altijd figuratief ingesteld en dat zal wel zo blijven. Mijn onderwerpen? Ik word omringd door dieren. Mijn onderwerpen zijn dan ook meestal indrukken uit mijn dagelijks leven: schapen, kippen, koeien, poezen, soms een landschap en soms wat mensen.

Exposities:

Mijn werk is in vele collecties van galerie's, bedrijven, kunstuitleenorganisaties en particulieren.