Annie van Gansewinkel

Wageningen (geen atelier)

Discipline(s):

Poëzie / proza / toneel / blogs

Expositie adres Culturele Ronde:

Op 22 en 23 april 2017 wordt een korte poëzieroute gerealiseerd langs ongeveer 15 tekstinstallaties, voornamelijk op de Wageningse dijk. Deze route vestigt de aandacht op het Wageningse landschap en is tot stand gekomen door een samenwerking van Schrijversharten met amateurkunstenaars van Zideris. Zie verder bij Schrijversharten

 

Annie van Gansewinkel werkt als schrijver en dichter. Ze schrijft voor kinderen, jongeren en volwassenen in uiteenlopende genres en publiceerde ruim 30 boeken. Haar thrillers schrijft ze onder het pseudoniem Anne Winkels.
Daarnaast geeft ze mondelinge en schriftelijke cursussen en workshops, zoals creatief schrijven, kinderverhalen, reisverhalen, levensverhaal, columns en weblogs.

In haar poëzie speelt het landschap een belangrijke rol. Buiten zijn waait haar hoofd leeg, het landschap brengt nieuwe ideeën en helpt haar reflecteren op waar ze mee bezig is.
Ze werkt graag samen met schrijvers en kunstenaars uit andere disciplines. In Wageningen is ze lid van het Platform Beroepskunstenaars.

Sinds 2015 werkt ze in het collectief Schrijversharten samen met Laurens van der Zee en Martijn Adelmund. Hun doel is om door gespreksrondes, optredens en andere bijeenkomsten het proces van het schrijven, dat meestal achter gesloten deuren plaatsvindt, zichtbaar te maken. Ook in deze editie van de Culturele Ronde hebben ze samen een project: Landschapspoëzie.
Via de Generaal Foulkesweg met een doorsteek naar het Bergpad en vervolgens naar en langs de Grebbedijk is een "Polaroid-landschapspoëzieroute" te volgen met gedichten van de leden van Schrijversharten.
De teksten zijn aangebracht op Polaroidfotolijsten, waarin het landschap in verrassend natuurlijke kleuren te bewonderen is. Deze route vestigt de aandacht op het Wageningse landschap en is tot stand gekomen in samenwerking met zorginstelling Zideris. De Zideris-vestiging aan Generaal Foulkesweg 15 (De Hucht) is startpunt en informatiepunt op deze route. Zie verder in deze gids onder Schrijversharten.

 

 

Exposities:

2017 - Culturele Ronde - Polaroid-landschapspoëzie met Schrijversharten
2017 - teksten en gedichten met Schrijversharten voor 'Taboes' van Wagenings Werktheater
2016 - live gedichten tijdens dansvoorstellingen 'I am the river' van InMotion Dance traces
2015 - installatie met Schrijversharten en gedicht 'Op de schouders van reuzen', Platform Beroepskunstenaars
2015 - publieksactiviteiten Schrijversharten, o.m. Boekenmarkt, Culturele Ronde, 5 mei, Leeffestival, Oogstfeest
2014 - gedichten tijdens tentoonstelling 'Oprecht gelogen', muziekproject Cees Mobach
2012 - gedichten tentoonstelling 'Point of no return', Platform BKW
2010 - gedicht tentoonstelling 'Verhalen rivier', Platform BKW
2006 - gedichten tentoonstelling 'Lichaam' met beeldend kunstenaar Marijke Pielage
2006 - gedichten bij twee tentoonstellingen tijdens Wageningen City of Insects